Bitvy pod Tatrami

  • Blog
  • 24. června 2024

Po roce jsem se opět měl možnost zúčastnit mezinárodního turnaje na Slovensku v Liptovském Jáně s názvem Tatra Cup, který se uskutečnil v termínu 12.- 18. 6. 2024. Tento turnaj je velmi prestižní. Vyjeli jsme už ve středu večer, abychom ve čtvrtek ráno stihli zahájení turnaje.

Los jsem měl velmi zajímavý. Hned po zahájení jsem měl první zápas s hráčkou ze Slovenska (Ryšavá), se kterou jsem se nikdy nepotkal. Nevěděl jsem, co od toho očekávat. Šel jsem do toho naplno a po první směně vedl 4:0, což mě uklidnilo, a zápas jsem v pohodě dotáhl do vítězného konce 5:3. Odpoledne mě čekal 2. zápas ve skupině s A. Mihovou. S ní už jsem párkrát hrál, takže jsem se připravil takticky. Když jsem první směnu vyhrál 6:0, tak jsem věděl, že tenhle zápas už nepustím. Konec zápasu s výsledkem 7:3 mi dával naději na postup ze skupiny do semifinále.

Druhý den ale na mě čekala velká výzva s D. Komarem (6. hráč světa). Do zápasu jsem šel s čistou hlavou, bez nějaké nervozity a tím, že můžu jenom překvapit. Dělal jsem minimum chyb, ale soupeř takového kalibru dokáže potrestat každou chybu. Nakonec jsem prohrál 0:7. Ve skupině jsem skončil na druhém místě a čekal jsem na výsledky z vedlejších skupin. Bohužel díky skóre jsem nepostoupil a jednotlivci pro mě skončili. Nevadí! Ještě pořád byla šance na medaili v soutěži párů s týmovým kamarádem Markem Schmidem. Měl jsem den volna, který jsem využil k odpočinku a procházce po okolí.

V jednotlivcích se turnaje zúčastnil i Vašek Herzinger. Jeho komentář: „První zápas jsem hrál s Michalem Tižem a vyhrál jsem 11:4. Druhý zápas s Jaroslawem Plewou jsem prohrál 1:5 a postoupil ze skupiny jako lucky looser s nejlepším druhým místem všech skupin. Poté mě čekal boj o postup do finále s Borisem Klohnou. Ten jsem prohrál 1:5. O bronz jsem si to rozdal zase s Jardou Plewou. Tentokrát jsem mu to vrátil a vyhrál totožně 5:1.“

V soutěži párů jsme v prvním zápase dostali hráče ze Slovenska, kde jsme jim nedarovali ani jeden bod a vyhráli 12:0. Druhý zápas byl mnohem vyrovnanější, ale i tak se nám podařilo zvítězit 6:5. Třetí zápas skupiny jsme s kluky ze Slovenska předvedli velkou bitvu, ve které jsme nakonec podlehli 2:5. V posledním zápase na nás čekal pár z Chorvatska (7. na světě). Tady se nám bohužel nedařilo vůbec nic. Nedokázali jsme zahrát ani bod a prohráli 0:10. Nebyli jsme s Markem z toho vůbec zklamaní, protože i tak jsme věděli, že si tu medaili na krk pověsíme! Celkové 3. místo hodnotím jako úspěch a jsem za to moc rád. 

Po vyhlášení jsem jel hned domů, protože turnaj byl dlouhý a náročný. Cesta naštěstí byla relativně v pohodě a já se těšil, až si lehnu. Turnaj hodnotím jako povedený. Každý zápas má svůj význam, ať už skončí jakkoliv. Chtěl bych moc poděkovat klubu za podporu!

 

Za HSC Moravia

Jiří Marsín