Tatra Cup 2023 pohledem Jirky a Romana

  • Blog
  • 24. června 2023

Moc jsem se těšil, že si opět po delší době zahraji s hráči, kteří pravidelně jezdí na světové turnaje. Když jsem viděl rozlosování skupin, tak jsem byl rád, že mám soupeře, se kterými jsem nikdy nehrál a bude to něco nového. 

Můj první soupeř byl Adamjle Blaž (SLO), který nakonec skončil čtvrtý. Hrálo se mi skvěle. Byla to přetahovaná a posledním míčem ve čtvrté směně se mi podařilo zahrát tak, že stav byl 1:1 a celkově 4:3. Tuhle výhru jsem ani trochu nečekal. V druhém zápase na mě čekala ženská osmička ve světovém žebříčku Alexandra Szabó (HUN). Do zápasu jsem šel s tím, že si tu hru užiju. Po druhé směně jsem zjistil, že se dá hrát s každým, když jsem ji dal 4 body. Nakonec jsem vedení neudržel a prohrál smolně 4:5. V posledním zápase na mě čekal Peter Merten, od kterého jsem vůbec netušil, co čekat. Nevyspal jsem se dobře a na mojí hře to bylo znát. Nešlo mi vůbec nic a naopak soupeř zahrál dobře. Důsledkem byla prohra 5:9 a konec v soutěži jednotlivců.

V párech se nám s kolegou Radkem Procházkou nevedlo. Hrálo se mi špatně a nešlo to. V prvním zápase jsme prohráli 2:3 se složeným párem Froude (ENG), Gigacz (HUN). Druhý zápas byl z mé strany diametrálně lepší a porazili jsme Szabó, Berkes (oba HUN) vysoko 10:0. V posledním zápase jsme hráli o všechno. V případě výhry = postup z prvního místa a v případě prohry = konec v soutěži. Hodně se na mě podepsala nervozita. V poslední směně nám jen o 2 milimetry utekl o jeden bod navíc, který by znamenal výhru. Tudíž bohužel 3:3 a čekal nás tiebreak. Tady nám opět chybělo štěstí, kdy při závěrečném měření rozhodovaly milimetry. Nakonec jsme prohráli a skončili. 

I přesto turnaj hodnotím pozitivně. Ukázalo mi to, že mám velké nedostatky a je pořád na čem pracovat.

Za HSC Moravia

Jiří Marsín

 

Od roku 2018 se pravidelně zúčastňuji turnaje Boccia Tatra Cup v Liptovském Jánu na Slovensku. Dvakrát jsem byl první, loni druhý a letos? Hrál jsem proti čtyřem soupeřům. V prvním zápase jsem sahal po vítězství, ale v poslední směně jsem takticky špatně blokoval, soupeř toho využil a já prohrál 5:3. Zbývající zápasy jsem s přehledem vyhrál a celkově jsem skončil na 2. místě. Jako kapitán jsem vedl tým  BC1/2. Spolu s Honzou Zdráhalem a Lukaszem Sudolem (PL) jsme nakonec skončili čtvrtí, když nás v souboji o třetí a čtvrté místo udolal tým SVK(2), který jsme ve skupině porazili.

Prostředí na tomto mezinárodním turnaji mám velmi rád. Je zde krásná příroda i lidé. Soutěživost i přátelství jdou ruku v ruce. Děkuji klubu, že jsem se i letos mohl zúčastnit. Děkujeme také Nadaci ČEZ a Nadaci OKD za podporu při financování tohoto turnaje.

Za HSC Moravia

Roman Sajdak